biznis
0

Nedžad Rešidbegović proglašen najmenadžerom decenije

Klix.ba
Nedžad Rešidbegović
Nedžad Rešidbegović
Tradicionalno, 27. po redu proglašenje najmenadžera Bosne i Hercegovine održano je prošle sedmice u banjalučkim Banskim dvorima, gdje je dvadesetak privrednika po granama i oblastima privrede proglašeno najuspješnijima.

Žiri, na čijem čelu je Tomislav Antunović, proglasio je najmenadžere decenije i najuspješnije kompanije kojima ovi menadžeri rukovode. Laskavu titulu "Najmenadžer decenije" osvojio je mr. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor kompanije BH Telecom d.d. Sarajevo, najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BH Telecoma.

Svečanu ceremoniju "Izbor najmenadžera BiH za 2012. godinu" organizuje Direkcija Agencije za izbor menadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope.

Prema ocjeni žirija, zahvaljujući odličnom radu i organizaciji kompanije, BH Telecom je ostvario prihod ove godine preko 600 miliona maraka, dok godišnje u razvoj ulaže oko 150 miliona maraka.

Priznanje "Najmenadžer decenije" dobili su i Goran Bojić, vlasnik i generalni direktor kompanija Elker Ljubija i Inving iz Prijedora, te prof. dr. Faris Gavrankapetanović, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo.

"Ovom jedinstvenom manifestacijom u BiH i Evropi, mi uporno pokušavamo promijeniti sistem vrijednosti, gdje u državi treba da budu najpriznatiji i najpoštovaniji oni koji doprinose razvoju naše ekonomije, koji 'prave' novu vrijednost i novac", izjavio je Pane Škrbić, direktor Direkcije i Nezavisne agencije za izbor najuspješnijih privrednika i menadžera u BiH.