{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nedostaci u izvještaju o poslovanju BHRT-a

S
4.4.2009. u 11:21
0
1
Nedostaci u izvještaju o poslovanju BHRT-a
0
Nedostaci u izvještaju o poslovanju BHRT-a
Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2008. godinu, koji će Upravni odbor ove medijske kuće razmatrati 14. aprila, ima nedostataka, rekao je predsjednik UO BHRT-a Nikola Deretić.
"Već smo uočili da menadžment te kuće nije poštovao preporuke revizora iz prošlog revizorskog izvještaja, na šta ćemo im i skrenuti pažnju, te insistirati na tome da ih primijene", rekao je Deretić i dodao da su članovi UO dobili radnu verziju izvještaja.

On je dodao da izvještaj ne može detaljno da komentariše jer je riječ o radnoj verziji.

Nezavisna revizorska kuća "Revsar" utvrdila je da je menadžment BHRT-a u finansijskom izvještaju o poslovanju u 2007. godini pogrešno knjižio dugovanja i tako sakrio približno deset miliona KM duga, prenosi "Glas Srpske".

Revizija im je skrenula pažnju na to da javne nabavke nisu obavljali u skladu sa zakonom, a nisu imali ni uređen sistem obračuna i isplate plata jer nisu postojali interni akti koji regulišu ovu oblast.

Nezavisna revizorska kuća "Revsar" iznijela je u izvještaju za 2007. godinu mišljenje da "BHRT nema zadovoljavajuće pokazatelje likvidnosti".

Uprkos višku radnika, zapošljavali su nove i za njihove plate trošili 42 odsto ukupnih rashoda, a nisu im uplatili sve doprinose.

Iako su tada zapošljavali 1 004 radnika, potrošili su 2,5 miliona KM za kupovinu programa, a pola miliona KM za telefonske račune i Internet.

Upravni odbor otkrio je i da je menadžment falsifikovao unutrašnje akte kako bi sebi obezbijedili veće plate, te su sami određivali koeficijente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: