{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne očekuju se korekcije cijena prehrambenih proizvoda

S
1.7.2009. u 14:56
0
0
Ne očekuju se korekcije cijena prehrambenih proizvoda
0
Ne očekuju se korekcije cijena prehrambenih proizvoda
Generalni sekretar Pokreta potrošača Republike Srpske (RS) Dragovan Petrović izjavio je danas da stupanje na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona akcizama BiH, kojim se uvodi dodatna akciza na gorivo, ne bi trebalo da ima uticaja na cijene prehrambenih proizvoda.
"Ako se to pitanje posmatra sa aspekta cijene transporta, ne bi trebalo po tom osnovu da dođe do korekcije cijena prehrambenih proizvoda", rekao je Petrović Srni.

On je naveo da faktički nije ni trenutak da dođe do korekcija cijena prehrambenih proizvoda, s obzirom da su u posljednje vrijeme bile dosta stabilne, te da bi i trgovci trebali voditi računa da platežna moć potrošača pada i da veliki dio restriktivnije troši novac.

Petrović je kao argumet da ne bi trebalo doći do korekcije cijena, naročito poljoprivrednih proizvoda, naveo i taj što je Vlada RS obezbjedila regresirano gorivo i đubrivo za proljećnu sjetvu.

On je rekao da je i trebalo da se uvedu akcize na cigarete i da to Pokret potrošača RS podržava, te smatra da ne treba davati ni podsticaje poljoprivrednim proizvođačima duvana, zbog štetnosti pušenja po zdravlje.

Prema njegovim riječima, akcizu na kafu nije trebalo uvoditi, jer nju najviše konzumira dio stanovništva loše platežne sposobnosti.

Zakon o izmjenama Zakona o akcizama stupio je danas na snagu.

Niža cijena poziva u EU

01.07.2009. u 15:09

Povratak kvrgavih krastavaca

01.07.2009. u 14:50
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: