Mladinska knjiga
0

"Ne kršimo zakon o zaštiti potrošača"

FENA
Mladinska knjiga d.o.o. Sarajevo koristi telefonski imenik kao bazu na koju šalje svoje ponude. Ukoliko neko od kupaca ne želi da prima ponude, dovoljno je samo da pozove brojeve telefona navedene u ponudama ili nam piše na naznačenu e-mail adresu da bi se blokiralo daljnje slanje ponuda iz Mladinske knjige d.o.o. Sarajevo, rečeno je Feni u toj izdavačkoj kući povodom upozorenja Udruženja za zaštitu potrošača Sarajevo da Mladinska knjiga krši Zakon o zaštiti potrošača.

Iz te izdavačke kuće navode da ne treba posebno naglašavati da je telefonski imenik javna baza podataka, što znači da je svima dostupna, kao i da Udruženje za zaštitu potrošača ne navodi tačno na koje se članove Zakona kršenje odnosi.

  • Ponude koje se šalju kupcima su jasne, nedvosmislene, lako razumljive, prilagođene sredstvu za komunikaciju na daljinu uz poštivanje dobre vjere u trgovini, dobrih poslovnih običaja i principa, ističu iz Mladinske knjige te dodaju da kupci dobrovoljno odlučuju da li će izvršiti narudžbu knjige iz ponude ili ne, te da se kupci niti jednom rečenicom ne dovode u zabludu.

-Uslovi za nagradnu igru su jasno određeni kao i uslovi za učestvovanje u nagradnoj igri. Ni u kom slučaju učestvovanje u nagradnoj igri nije uslovljeno kupovinom. Učestvovati u nagradnoj igri također može i osoba koja ne želi da kupi proizvod iz naše ponude, navode iz te izdavačke kuće.