Počinju AIESEC Career Days
0

Napravite svoj korak do karijere!

Sarajevo-x.com
Dugo najavljivani AIESEC Career Days će se održati danas (četvrtak), 21. maja, u Domu mladih sa početkom u 10 sati.

Ovaj projekat ima za cilj uvezati studente svih fakulteta sa najuspješnijim kompanijama, kojih ove godine ima preko 30. Studenti još uvijek mogu uploadovati svoje biografije na www.careerdays.ba te na taj način obezbijediti svoje mjesto u AIESEC Career Days bazi podataka koja će biti dostupna svim kompanijama učesnicama.

Kako bi studenti bili u potpunosti spremni za današnji sajam, 19. maja je organizirana radionica pod nazivom "U susret AIESEC Career Days-u" na temu pisanja CV-a, motivacionog pisme, te ponašanja na poslvnom razgovoru. Osim što mogu uploadovati svoje biografije na web stranici AIESEC-a, na sajmu ih mogu predati direktno poslodavcima, te kroz kratki intervju obezbijediti svoje radno mjesto već sutra.

Pored mogućnosti zaposlenja, posjetioce čeka i nekoliko iznenađenja, a ulaz na sajam je besplatan. Kako je AIESEC organizacija koji čine i vode isključivo studenti, pobrinuli su se za veliki after party koji će se održati u petak, 22. majau klubu Tabu, sa početkom u 21 sat, objavili su organizatori.