biznis
21

Nakon Zagreba, IKEA planira i gradnju robnih kuća u Splitu i Rijeci

Klix.ba
Foto: Glas Slavonije
Foto: Glas Slavonije
Nakon šest godina gradnje robne kuće na 30 hiljada kvadratnih metara i uloženih čak 100 miliona eura, švedski trgovački div IKEA sutra otvara vrata svog prvog prodajnog centra u Zagrebu.

U IKEA-i napominju kako je riječ o najvećoj robnoj kući ove firme na području regije u kojoj će kupci imati priliku birati između gotovo deset hiljada artikala i to svih sedam dana u sedmici, a posao u ovoj prodavnici namještaja i opreme za uređenje kućanstva, posao je za sada pronašlo 338 osoba, dok potraga za novim zaposlenicima stalno traje.

"Nije bilo lako sve izdržati ovih šest godina, ali na to sada možemo gledati sa smiješkom. Ovo je iskustvo iz kojega smo učili i mi, ali i Hrvatska kao država i vjerujem da će ubuduće svima biti lakše. Naša je intencija bila da otvorimo robnu kuću u svim glavnim gradovima u regiji, odnosno u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, dok u Bukureštu u Rumuniji već imamo jednu poslovnicu, ali tamo želimo otvoriti još jednu. Zagreb smo riješili i sada dolaze na red Beograd i Ljubljana. Po pitanju Hrvatske u planu je gradnja i robne kuće u Splitu, gdje smo već gledali i potencijalno zemljište te u Rijeci, ali tek što nakon nekoliko godina budemo vidjeli kako funkcionira zagrebačka robna kuća. Recimo i kako nam je u Srbiji intencija otvoriti pet robnih kuća. Kojim ćemo redom graditi ovisi o brzini rješavanja administracije, a mi imamo potencijala i snagu da paralelno gradimo nekoliko robnih kuća", naglasio je Igor Štefanac, regionalni voditelj odnosa s javnošću za IKEA-u za Glas Slavonije.

Robna kuća IKEA otvara se 21. augusta u 10 sati i radit će svakog dana od 10 do 20 sati, osim nedjeljom, kada je otvorena do 18 sati.