biznis
135

Nakon što ih je zatvorila inspekcija: Sarajevske pijace Kvadrant i Ciglane ponovo otvorene

Klix.ba
Nakon što je Porezna uprava FBiH zapečatila i zatvorila oko 250 neregistrovanih radnji i štandova na pijacama Kvadrant i Ciglane kojim upravljaju KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo 14. jula, ove pijace su u kratkom vremenskom roku ponovo otpočele sa radom u svom punom kapacitetu.

Većina korisnika zatvorenih radnji na pomenutim pijacama se uz podršku i pomoć Preduzeća uspješno registrovala i ostvarila uslove za dalji nesmetani rad.

Direktor KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo Jasmin Terović posjetio je danas pijace Kvadrant i Ciglane i kratko razgovarao sa korisnicima usluga na pijacama. Istakao je da podržava dosadašnji rad i napore inspekcija, ali i da očekuje da će u narednom periodu Kantonalna inspekcija izvršiti kontrolu i sankcionisati ilegalnu prodaju oko pijaca, koja već duže vrijeme predstavlja ozbiljan problem na području cijelog Kantona Sarajevo.

Terović je dodao da se nada da će predmet daljih inspekcijskih kontrola Kantonalne inspekcije biti privatne pijace (neregistrovane za obavljanje pijačne djelatnosti) koje se nalaze u neposrednoj blizini pijaca kojima upravlja Preduzeće, a što bi u konačnici bilo korektno prema korisnicima koji su se uredno registrovali i počeli sa plaćanjem svih zakonom propisanih poreza, saopćeno je iz KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo.