biznis
101

Najveći svjetski A2P messaging provider pokreće IT meetupe u Sarajevu

Infobip kroz meetup "Let's talk about IT!" želi podijeliti svoja znanja i iskustva stečena kroz dugogodišnji rad u IT industriji. Ako vas zanima kako se nositi s 300 miliona transakcija dnevno ili kako 150 inženjera održava i razvija 300+ različitih servisa na oko 2.000 servera pridružite nam se 15. februara u 18 sati u prostorijama Academy387.

U februaru 2017. godine, Infobip pokreće seriju meetupa pod nazivom "Let's talk about IT!" sa ciljem doprinosa razvoju IT zajednice. Iskustvom od 10 godina razvijanja sopstvenih produkata može ponuditi jedinstvena rješenja tehnoloških izazova.

Prvi u seriji meetupa, pod naslovom "Large Scale Continuous Delivery", će govoriti o upravljanju servisima koji se nalaze u sedam privatnih data centara lociranih na četiri kontinenta. Kroz sesiju ćemo vas upoznati kako naši klijenti imaj pristup novim funkcionalnostima u što kraćem roku bez downtimea servisa. Teme predstojećih meetupa bi uključivale "Monitoring and alerting at large scale", "Infobip Global Cloud Infrastructure" i mnoge druge.

Infobip je firma iz regije koja je dokaz da je sve moguće sa dobrom idejom i ljudima kojima je IT lifestyle. Kroz deceniju postojanja, Infobip se razvio u kompaniju koja broji preko 1.000 zaposlenih u 40+ ureda rasprostranjenih na šest kontinenata, te preko 200.000 klijenata čime je ušla u klub vodećih svjetskih IT kompanija. Iako je zastupljenost SMS-a u privatnom messagingu u padu, u business svijetu vlada obrnut trend. Preciznije, u Infobipu to znači više od 300 miliona transakcija dnevno.

Više informacija o samom meetupu možete pronaći na linku kao i na zvaničnoj FB stranici.