{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najniža plaća u RS-u bit će 250 KM, ali od naredne godine

F
FENA
24.9.2007. u 16:05
0
1
Najniža plaća u RS-u bit će 250 KM, ali od naredne godine
0
Najniža plaća u RS-u bit će 250 KM, ali od naredne godine
Najniža plaća u Republici Srpskoj bit će 250, umjesto 205 KM i isplaćivat će se od 1. januara naredne godine, dogovorili su danas predstavnici Vlade, Saveza sindikata, Unije udruženja poslodavaca i Saveza poslodavaca RS-a.
Pored ovog, potpisano je više zaključaka, od kojih je jedan da će se najniža plaća u RS-u isključivo koristiti za utvrđivanje osnovice toplog obroka koji se isplaćuje u novčanom iznosu, dok se za topli obrok koji preduzeća realiziraju u sopstvenim objektima ne odnosi.

Također, entitetska vlada se obavezala, saopćio je premijer Milorad Dodik, da će poslodavcima dugovanja po osnovu isporuke električne energije do 2000. otpisati, a od 2000. do 2005. otpisat će kamate, a glavnica bit će reprogramirana.

Vlada će u najkraćem roku pripremiti i izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, gdje će se bolovanje na teret poslodavaca smanjiti sa četiri na dva mjeseca.

Predsjednik Unije poslodavaca RS-a Damir Miljević je kazao da povećanje najniže plaće s 205 na 250 KM neće naškoditi poslovanju privrede, sa čim se nije složio predsjednik Saveza poslodavca RS-a Milan Grubač.

On je kazao da ipak prihvata ovaj dogovor zbog napravljenih ustupaka od Vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: