{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najmoderniji fudbalski stadion u Banjaluci

S
Sarajevo-x.com
21.1.2009. u 10:20
0
68
Najmoderniji fudbalski stadion u Banjaluci
0
Najmoderniji fudbalski stadion u Banjaluci
Stručna komisija Grada Banjaluke izabrala najbolje idejno rješenje za izgled novog stadiona koji će, kad bude izgrađen, biti jedan od najmodernijih fudbalskih stadiona u našoj zemlji.
Najbolji ocijenjeni konkursni rad kojem je dodijeljena nagrada - Ugovor o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju fudbalskog stadiona je rad pod šifrom "26546" autora: "Omni strukture" d.o.o. Beograd - "Omni strukture" Moskva.

Cijeli kompleks, koji će, pored centralnog stadiona kapaciteta od 30.000 mjesta imati još dva pomoćna fudbalska terena, od kojih će jedan imati i atletsku stazu, kompleks teniskih terena, terene za košarku i odbojku, će se prostirati na 204.170 metara kvadratnih, pišu Nezavisne novine.

Fudbalski kompleks će se dijeliti u tri zone, a prvu zonu činit će sam stadion, druga zona će biti sportsko-rekreativni s otvorenim terenima za građane i zona sa teniskim terenima.

U okviru stadiona, pored neophodnih prostora za funkcionisanje primarne namjene objekta, biti i veliki broj lokala za ugostiteljstvo, spa i fitnes sala, izložbeni prostor, kuglana, trgovine i drugi sadržaji.

Arhitektonska rješenja, predviđeni materijali, bezbjednosni standardi i drugi elementi ispunjavaju najviše svjetske standarde i uslove koje zahtijevaju FIFA i UEFA, ističu u nadležni u Gradskoj upravi Banjaluke.

Sam stadion će imati takozvani sedlasti oblik, sa najvišom kotom 41,50 metara u odnosu na teren. Procijenjeno je za izradu izvedbenog projekta potrebno osam mjeseci, za samu izgradnju objekta oko 30 mjeseci, te da je vrijednost investicije 50.610.660 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: