SASE
0

Najava vanrednih aukcija

FENA
Na zahtjev brokerske kuće "Auctor BH" d.o.o. Mostar, Sarajevska berza (SASE) zakazala je dvije vanredne aukcije za 17. mart.

Predmet prodaje prve aukcije je 36.860 dionica emitenta UTTP "Borašnica" d.d. Konjic (simbol: BRSNRK2). Cijena ponuđenih dionica iznosi 3,70 KM po dionici. Dionice su u vlasništvu IF "Bosfin" d.d. Sarajevo.

Druga aukcije odnosi se na 339 dionica emitenta "Foto-optik" d.d. Sarajevo (simbol: FTOPR). Cijena ponuđenih dionica iznosi 120 KM po dionici. Dionice su u vlasništvu IF "Herbos fond" d.d. Mostar.

Metoda prodaje za obje aukcije je metoda 1(jednokratna aukcija pri kojoj su dozvoljeni samo kupovni nalozi koji glase na količinu identičnu onoj u prodajnom nalogu).

Kod ove vrste aukcije, cijena po kojoj se paket dionica prodaje jeste cijena najboljeg kupovnog naloga koji je iznad prodajne cijene u trenutku zatvaranja tržišta.

Unos naloga za ovu vanrednu aukciju je moguć od ponedjeljka, 16. marta. Simboli vanrednih aukcija su BRSNRK2C i FTOPRA.

Sarajevska berza je na zahtjev brokerske kuće "Palisaen" d.o.o. Sarajevo zakazala je još jednu vanrednu aukciju za 17. mart, a predmet prodaje je 2.567 dionica emitenta "Dobrinja" d.d. Ilidža (simbol: DBRNRK2) koje su u vlasništvu IF "Naprijed" d.d. Sarajevo.

Cijena ponuđenih dionica iznosi 48 KM po dionici. Metoda prodaje za ovu aukciju je, također, metoda 1.

Unos naloga za ovu vanrednu aukciju je moguć od ponedjeljka, 16. marta. Simbol vanredne aukcije je DBRNRK2A.

Na zahtjev brokerskih kuća "Kvantum" d.d. Sarajevo i "VGT Broker" d.d. Visoko, Sarajevska berza zakazala je i dvije vanredne aukcije za 18. mart.

Predmet prodaje prve aukcije je 31.097 dionica emitenta "Univerzalpromet" d.d. Tuzla (simbol: UVZPR). Cijena ponuđenih dionica iznosi 60 KM po dionici. Dionice su u vlasništvu IF "MI-Group" d.d. Sarajevo.

Predmet prodaje druge aukcije je 3.524 dionice istog emitenta. Cijena ponuđenih dionica iznosi 60 KM po dionici. Dionice su u vlasništvu IF "Prof-plus" d.d. Sarajevo.

Metoda prodaje za obje aukcije je metoda 1. Unos naloga za ove vanredne aukcije je moguć od ponedjeljka, 16. marta. Simboli vanrednih aukcija su UVZPRA i UVZPRB, saopćeno je iz SASE-a.