Kreirana aplikacija
0

Promo / Najava sektorskih dokumenata i način aktivnog učešća građana

Direkcija za evropske integracije, koja ima ulogu koordinatora procesa evropskih integracija na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i između državnih institucija i entiteta, prepoznala je važnost učešća građana u procesu programiranja i implementiranja IPA II.

S tim u vezi, kreirana je aplikacija eKonsultacije putem koje imate na raspolaganju savremene alate, da na jednostavan način podijelite svoje mišljenje o predmetnim procesima, a koji su u domenu vaših interesa.

Cilj javnih konsultacija je dobijanje povratnih informacija najšireg kruga zainteresovanih strana. Prikupljeni komentari će biti iskorišteni i u pogledu unapređenja kvalitete programiranja i implementiranja IPA II projekata.

Pozivamo sve zainteresovane građane da se registruju na aplikaciju eKonsultacije, te daju svoje mišljenje na postavljene Sektorske dokumente. Sektorski dokumenti su radni dokumenti za potrebe programiranja pomoći u određenoj oblasti. Ovi dokumenti uključuju opis i ocjenu sektora u pogledu primjene sektorskog pristupa, te identifikuju i formulišu aktivnosti potrebne za postizanje zadatih ciljeva, koje će prerasti u Akcione dokumente.

Sektorski dokumenti omogućit će Vam lakše razumjevanje određene oblasti u kojoj će se vršiti intervencije, a upravo ste Vi ti koji svojom registracijom i komentarom na aplikaciji eKonsultacije, možete unaprijediti cijeli proces programiranja i provedbe IPA II pomoći. Učestvujte u kreiranju bolje zajedničke budućnosti!