Tahir Lendo, menadžer godine
0

"Nagrada obavezuje i potiče na još veći angažman"

Sarajevo-x.com/ENI news
Tahir Lendo (Foto: ENI news)
Tahir Lendo (Foto: ENI news)
Agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope odlukom međunarodnog žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona sinoć je na prigodnoj manifestaciji uručila prestižno priznanje u kategoriji "Menadžer godine" načelniku Općine Travnik Tahiru Lendi.

Načelnik Općine Travnik nagradu je zaslužio kao menadžer koji je stvaranjem ambijenta doprinio razvoju biznisa.

"Ovo priznanje je dobio Travnik. Nagrada obavezuje i potiče na još veći angažman . Timski rad u općini pokrenuo je niz procesa bez obzira na vrijeme krize", istakao je načelnik Lendo na prigodnom druženju sa novinarima.

U proteklom periodu Općina Travnik je donijela prostorni plan, zoning plan za Vlašić, sedam regulacionih planova i još sedam odluka za pokretanje procedure za isto toliko novih regulacionih planova, formirana je služba za razvoj, privredu i vanprivredu, urađena strategija razvoja, dobijen certifikat 9001:2000 i drugo.

"U 2010. godini planiramo nastaviti sa nekoliko velikih projekata koje smo počeli u ovoj godini kao što je izgradnja srednjoškolskog centra i dvorana Pirota. Travnik će sigurno biti jedno od najvećih gradilišta, a značajan udio ima i stvaranje uvjeta kojim će Travnik postati univerzitetski centar sa 5.000 studenata. Cilj nam je i stabilizacija Konfekcije Borac, te dovođenje novih investitora na područje Vlašića i Doca na Lašvi gdje planiramo, po uzoru na Varaždin, praviti polsovno-proizvodnu zonu", rekao je Lendo novinarima.