biznis
1

Načelnik Hadžić posjetio gradilište rezervoara Reljevo

FENA
Gradilište na području Reljeva, gdje firma “Vizija” iz Visokog izvodi završne građevinske radove na izgradnji rezervoara, posjetili su načelnik općine Novi Grad Damir Hadžić, direktorica pogona vodovoda Muamera Srna i tehnički direktor KJKP ”ViK” Tarik Badnjević.
  • Od planirnih radova na izgradnji vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu RP “Bonik - Dobroševići” urađena je rekonstrukcija pumpne stanice “Stup”, dovodni i potisni cjevovod PS ”Reljevo” – rezervoar ”Reljevo”, te izgrađen dio distributivne mreže rezervoara “Reljevo”. U toku je priprema procedure odabira izvođača radova na izgradnji pumpne stanice ”Reljevo” - rekao je načelnik Hadžić.

Sporazumom, koji je potpisan između Općine Novi Grad Sarajevo, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša i KJKP "Vodovod i kanalizacija", dogovorena je realizacija projekta vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu RP ”Bojnik –Dobroševići”.

Ovim sporazumom procijenjena je vrijednost radova na 6.240.000 KM i precizirano fazno izvođenje radova. Do sada je Općina Novi Grad Sarajevo za dio distributivne mreže rezervoar “Reljevo” izdvojila 1.326.363 KM, a za izgradnju istoimenog rezervoara 1.043.475 KM.