Usavršavanje
200

Na sajmu "Idejalište" u Sarajevu izloženo 14 odličnih ideja, podijeljene i nagrade

Klix.ba
Sajam ideja "Idejalište“ održan je 23. februara u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje gdje je bilo prisutno više od 80 osoba.

Na sajmu je objašnjen koncept "Idejališta" koji je predstavila Admira Rastoder, nakon čega je održana edukacija o temi Uspješan brainstorming a predavač je bio Dženan Kulović, koji je nakon edukacije odvojio i vrijeme za pitanja publike.

Na sajmu je izloženo 14 odličnih ideja, a sav događaj pratio je tročlani žiri u sastavu Adisa Tufo, ekonomistica, poduzetnica, menadžer i direktorica kompanije Čip sistemi, Melisa Zemanić, predsjednica Asocijacije WAW, bachelor poslovanja i grafički dizajner i Alen Torbić, ekonomista, asistent na Istitutu za razvoj mladih Kult koji radi na inicijativama podrške mladima u pokretanju biznisa.

Tri najbolje ideje bile su nagrađene novčanim nagradama a ostali predlagači ideja su nagrađeni utješnim nagradama.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojila je ideja pod nazivom 3D printane naočale koju je predstavila Ivana Jasak, sponzor Islamska zajednica u BIH.

Drugo mjesto i nagrada od 300 KM otišla je u ruke ideje pod nazivom "Kviz BiH-prva kviz mobilna aplikacija u BiH", predstavniku ideje Amelu Duranoviću, sponzor kompanija Kontoplus.

Treća nagrada od 100 KM i kurs o poduzetništvu osvojila je ideja pod nazivom "Reciklaža odjeće" koju je izložila kandidatkinja Adela Čomić, sponzor Book cafe i Centra za edukaciju i istraživanje Nahla.

Svi predlagači i gosti su imali priliku za "umrežavanje" sa sponzorima sajma, Rijasetom Islamske zajednice u BiH, Kontoplus kompanijom, Čip sistemima, Institutom za razvoj mladih Kult, Centrom za edukaciju i istraživanje Nahla, WAW Asocijacijom Melltior Artesign, Book cafe online knjižarom, Asocijacijom za kulturu obrazovanje i sport AKOS, te Oriflame Team ONE.

Slogan sajma glasio je "Zajedno možemo više od ideje2.

"Ovaj sajam samo je početak divne prilike za umrežavanje u budućnosti. Zapamtite svi uspješni ljudi su krenuli prvo od ideje, a onda malim koracima do velikog uspjeha", kazala je Ifeta Burzić, PR menadžer Sajma "Idejalište".