biznis
0

Na sajmu "Gradnja i obnova" 300 izlagača

FENA
Tradicionalna sajamska manifestacija "Gradnja i obnova 2008.“ bit će održana u Centru Skenderija od 27. do 30. maja.

U okviru ove manifestacije su međunarodni sajmovi - građevinarstva i prateće građevinske industrije, zanatstva, alata i alatnih strojeva, komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline, privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije, "Interklima" sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija, "Instal" instalacija, rasvjete, elektrotehnike i industrijske elektronike, "Plagram", Međunarodni sajam plastike i gume.

Na 13.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se 300 izlagača i suizlagača iz čitavog svijeta na više od 150 štandova.

Na ovogodišnjem sajmu je 50 posto novih izlagača, a posebno u segmentu sajma Interklima-proizvoda za hlađenje, ventilaciju, grijanje i sanitarni program za kupaonice i saune.

Također će biti prezentirani proizvodi i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske i komplementarnih industrija. Na nacionalnom štandu Hrvatske u organizaciji Županijske komore Sisak svoje proizvode prezentirat će deset firmi.

Privredna komora Kantona Sarajevo je također učesnik sajma na čijem će se izlagačkom prostoru predstaviti privrednici s prostora BiH i Kantona Sarajevo, a što će još više doprinijeti bržem uspostavljanju međudržavnih poslovnih kontakata privrednih subjekata.

Na sajmu izlažu firme iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Poljske, Češke, SAD-a, Belgije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Španije i Turske.

U okviru sajma "Gradnja i obnova 2008.“ organizovan je prvi međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije, kao središnje mjesto prezentacije novih modela privrednih lakih i teških vozila, dostavnih vozila, mjesto ponude opreme i dijelova, tehnike i tehnologija i usluga u saobraćaju, saopćeno je iz Centra Skenderija.