{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na račun RS-a ove godine uplaćeno milijarda i 676 miliona KM

S
2.11.2012. u 21:43
0
4
Na račun RS-a ove godine uplaćeno milijarda i 676 miliona KM
0
Na račun RS-a ove godine uplaćeno milijarda i 676 miliona KM
Na račun javnih prihoda Republike Srpske za deset mjeseci ove godine uplaćeno je milijarda i 676 miliona KM, čime je ostvaren prošlogodišnji nivo naplate javnih prihoda, dok je desetomjesečna naplata doprinosa uvećana za 1,7 miliona KM, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.
Tokom oktobra naplata javnih prihoda povećana je za sedam odsto u odnosu na oktobar prošle godine, odnosno, u oktobru 2012. godine naplaćeno je ukupno 178,5 miliona KM, a u oktobru 2011. 167 miliona KM.

U saopštenju se navodi da se na direktne poreze naplaćene u prošlom mjesecu odnosi 34 miliona KM, što je osam odsto više nego u istom mjesecu 2011. godine kada je naplaćeno 31,6 miliona KM.

U oktobru ove godine naplata doprinosa povećana je za osam odsto ili za devet miliona KM u odnosu na prošlogodišnju, odnosno naplaćeno je 118,5 miliona KM za razliku od prošlogodišnjih 109,8 miliona KM.

"Doprinosi za Fond PIO u oktobru su povećani za devet odsto ili pet miliona KM, doprinosi za Fond zdravstvenog osiguranja za sedam odsto ili tri miliona KM, a za devet odsto povećana je i oktobarska naplata za Fond dječije zaštite, odnosno Fond za zapošljavanje“, navode iz Poreske uprave.

U saopštenju se navodi da je najveće povećanje naplate u oktobru ostvareno po osnovu poreza na dobit, i to 14 posto, ili za skoro milion KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: