biznis
0

Na pumpama "Petrola" jeftinije gorivo iz brodske rafinerije

SRNA
Menadžment preduzeća "Petrol" odlučio je da od danas snizi cijene goriva koje je proizvedeno u Rafineriji nafte u Brodu za tri do 14 feninga - rekao je izvršni direktor sektora za menadžment tog preduzeća Nikola Lalić.

Na "Petrolovim" pumpama nalazi se kompletan asortiman robe iz Rafinerije nafte u Brodu, a odluka o pojeftinjenju stupila je na snagu u ponoć.

"Za tri feninga jeftiniji je motorni benzin 98 dok su eurodizel i lož-ulje ekstra lako pojeftinili za 14 feninga. Od danas za motorni benzin 98 treba izdvojiti 1,4 KM, za bezolovni benzin 1,34 KM, za eurodizel 1,33 KM, "dizel D2" 1,27 KM, a za lož-ulje ekstra lako 1,1 KM",  istakao je Lalić.

On je napomenuo da će zbog troškova transporta cijene biti uvećane za dva feninga na području poslovnih centara u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

On je dodao da se "Petrol" odlučio na ovakav potez zbog toga što je dugo imao veće cijene u odnosu na konkurente.

"S obzirom na to da se radi o robi domaćeg proizvođača, odnosno Rafinerije nafte u Brodu, odlučili smo se na ovakve mjere. Sve smo to uradili da bi Petrol došao u poziciju konkurentnosti na tržištu sa domaćim proizvodom", naglasio je Lalić.