biznis
0

Na minhenskom sajmu BAU 2013 i bh. firme

FENA
Bosanskohercegovačke firme nastupit će na sajmu BAU 2013, najvećem međunarodnom sajmu arhitekture, materijala i sistema u svijetu, koji će biti održan u Minhenu (Njemačka) od 14. do 19. januara naredne godine.

Ovaj nastup će Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) realizirati uz svesrdnu pomoć USAID-Sida FIRMA projekta.

Po informacijama iz VTKBiH, svoje usluge i proizvode predstavit će četiri bh. firme iz građevinskog i metalskog sektora - Hering d.d. Široki Brijeg (projektovanje i građevinski radovi), Inox Ajanović d.o.o. Tešanj (proizvodnja inox ograda, kapija, roletni…), MP Pandurević d.o.o. Modriča (kovana i inox bravarija) i Ingplast d.o.o. Cazin (plastična i aluminijska stolarija).

Sajam BAU je obavezna odrednica najvećih svjetskih brendova u oblasti građevinarstva i arhitekture. Broj izlagača na sajmu premašuje dvije hiljade, a dolaze iz cijeloga svijeta.

Izlagači će na predstojećem sajmu predstaviti arhitekturu, materijale i sisteme za poslovnu i stambenu gradnju, kao i enterijer u novim i starim objektima. Glavne teme će biti održiva gradnja, intergeneracijska gradnja (za sve starosne strukture stanovnika nekog objekta), energetski efikasna gradnja i razvoj gradova u 21. stoljeću.

Nastupi na prestižnim međunarodnim sajmovima, kako navode u VTKBiH, najbolja su prilika za bosanskohercegovačke kompanije da internacionaliziraju svoje poslovanje i svoje usluge i proizvode predstave inozemnim kupcima.