Svečana ceremonija
1.6k

Na Ilidži otvoren kompleks Sarajevo Waves

(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompleks savremenih zgrada "Sarajevo Waves" u naselju Otes na Ilidži danas je zvanično otvorio svoja vrata svim građanima Bosne i Hercegovine.

Pred brojnim zvanicama, predstavnicima javnih i političkih funkcija ovog dijela zemlje, te medijima otvorili su ga investitor Fahad Alkhannah, načelnik općine Ilidža Senaid Memić, te direktor Amko komerca Muamer Aleta.

Riječ je o prvoj od ukupno pet zgrada koje će se graditi u sklopu istoimenog kompleksa kojim će se u potpunosti izmijeniti izgled naselja Otes, ali i cijele općine Ilidža.

Pored prve stambeno-poslovne jedinice danas je otvoren shopping centar koji će svojom ponudom i uslugama upotpuniti život svih trenutnih, ali i budućih stanovnika ovog ilidžanskog naselja. Upravo ovim centrom, kompanija Compact Invest se stavlja na raspolaganje svim stanovnicima Ilidže i Otesa budući da će u saradnji sa svojim partnerima nuditi raznolik dijapazon usluga. Supermarket Amko komerc, salon namještaja Best pro, restoran Waves, Smartphone shop, te frizersko-kozmetički salon i solarijum Divine su od danas otvoreni svima koji se odluče koristiti upravo njihove usluge.

Kompleks za unapređenje cijele Ilidže

U kompaniji Compact Invest kažu da su vodili računa da zajedno sa domaćim privrednicima pruže jednostavniji i ugodniji način življenja ovdašnjem stanovništvu.

Da je zadovoljan činjenicom što se Sarajevo Waves“nalazi na teritoriji Ilidže, pokazao je i prvi čovjek Općine Senaid Memić, koji je na današnjoj svečanosti između ostalog kazao kako promjene dolaze i brže nego što mislimo.

"Zato je važno da sve inovacije koje nam savremenost donosi dočekamo raširenih ruku, te da se zajedničkim snagama – i političari ali i građani, potrudimo zadržati investitore koji odluče svojim novcem unapređivati naše živote na različitim nivoima", zaključio je Memić.

Vrijednost cijele investicije Sarajevo Wavesa" iznosit će 50 miliona, a samo prvootvorene zgrade sa pratećim objektima oko 10 miliona KM. To je potvrdio i direktor kompanije Compact Invest Sultan Alkhannah istakavši kako su sretni zbog saradnje ostvarene u ovom dijelu BiH.

"Lijepo je znati da možemo računati na podršku na svim nivoima, te da smo dobrodošli u ovoj zemlji", kazao je između ostalog Alkhannah. Upravo je ova kompanija glavni investitor u ovom projektu, dok je izvođač radova građevinska firma Butmir iz Sarajeva.

""Zadovoljstvo je sarađivati sa investitorima koji iz različitih dijelova svijeta dođu unapređivati živote stanovnika upravo Bosne i Hercegovine. Drago mi je što je upravo Amko komercu ponuđen prostor za otvorenje još jedne poslovne jedinice kojom ćemo biti pri ruci našim novima-starim kupcima", rekla je direktorica marketing sektora Amko komerca Minela Džuho.

I predstavnik grupacije MDC koja vrši nadzor gradnje cijelog kompleksa, izrazio je zadovoljstvo sklopljenom saradnjom sa Compact Investom.

Ljepota života 21. stoljeća

Ostvarena je saradnja sa brojnim domaćim kompanijama koje su ozbiljno i potpuno profesionalno pristupile izvođenju različitih segmenata izgradnje samog centra. Domaćini su veliko hvala uputili predstavnicima osiguravajuće kuće Gama AA, ali i predstavnicima građevinske kompanije Butmir d.o.o. iz Sarajeva koja sa partnerima potpisuje izvođenje radova.

Kompleks Sarajevo Waves će se po završetku gradnje sastojati od pet centralnih, odnosno trinaest objekata koji će nuditi ugodne, svijetle i prozračne stambene jedinice prilagođene potrebama čovjeka 21. stoljeća. Svi stanovi imaju velike terase s pogledima na rijeku Željeznicu i olimpijske planine Igman i Bjelašnicu.

Važno je spomenuti kako su svi dosadašnji vlasnici stanova dobili i parking mjesta u prostoru suterena samog objekta, dok isti poklon očekuje i sve one koji će u budućnosti useliti u kompleks koji se nalazi u ovom dijelu Ilidže.

Današnjom svečanošću i organizatori, ali i svi saradnici se nadaju da će Waves centar postati novo mjesto susreta svih ljudi koji žive u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.