U Rovinju
0

Na Danima komunikacija o spamovima i problemima koji dolaze uz umjetnu inteligenciju

L. S.
U punom su jeku pripreme za Dane komunikacija u Rovinju koji će u svom devetom izdanju od 11. do 14. aprila okupiti veliki broj komunikatora.

Posebno veseli činjenica da se i ovoga puta sudionici mogu uključiti u cijeli niz zanimljivih diskusija o temama od velikog značaja za industriju, između ostaloga i u jednom od najinteraktivnijih festivalskih formata naziva Piva poslije programa (PPP) powered by Ožujsko pivo!

PPP: BRINGING SEXY BACK TO ADVERTISING POWERED BY OŽUJSKO PIVO

Dok neki opisuju industriju tržišnoga komuniciranja kao savršen spoj dinamičnosti, kreativnosti i inovacije, neki u njoj vide samo haos, dosadne podatke i nepredvidive obrate.

Tome još treba pridodati izazov pronalaženja novih talenata i lavinu trendova, stoga će na panelu Bringing Sexy Back to Advertising powered by Ožujsko pivo domaćini Jelena Fiškuš (kreativna direktorica, Studio Sonda; predsjednica Uprave HURA-e i IAB-a Croatia) i Marko Šesnić (osnivač, Studio Šesnić&Turković; član Uprave HURA-e i IAB-a Croatia) s Lukom Grgurićem (član nadzornoga odbora, Hrvatska studentska asocijacija – HSA; student asistent, Ekonomski fakultet u Zagrebu), Darijem Marčacem (osnivač, Crew; TikTok mentor) i Markom Matejčićem (potpredsjednik, EssenceMediacom) istražiti i odbraniti potencijal kreativne industrije.

IAB CROATIA’S PPP POWERED BY OŽUJSKO PIVO: IS AI TRIPPING?

Tekstovi koje proizvede umjetna inteligencije sve se češće dijele kao primjeri "AI gone wrong", zbog čega se na umjetnu inteligenciju već počelo gledati s dozom nepovjerenja – kako se nositi sa spamovima i problemima koji dolaze uz AI i koja je budućnost ljudske kreativnosti u eri umjetne inteligencije?

Na ta će pitanja odgovoriti Lucija Glušćević (Head of Brand Strategy, Hrvatski Telekom; članica IAB-a Croatia), Petra Horvatović (partnerica i kreativna direktorica, fraz!; članica IAB-a Croatia, članica Uprave CroAI-ja), Nenad Milić (izvršni direktor, IAB Serbia) i Jurica Vuković (CEO, EuroART93; član HURA-e i IAB-a Croatia), a domaćin razgovora bit će Đuro Korać (kreativni direktor, Nivas; član HURA-e i IAB-a Croatia; predsjednik žirija MIXX Awards Croatia).

WEB3 GOES MAINSTREAM — THE BULLS ARE BACK IN TOWN

Kripto je u 2024. godini na svojem vrhuncu – preuzeli su tržište i trenutno su u razdoblju rastućih tržišnih cijena i nikad viših razina optimizma. Vrijeme je da brendovi prepoznaju ovu odličnu priliku – marketing postaje ključan u ovim trenutcima jer dopušta brendovima da se istaknu i privuku investitore.

Što komunikatori moraju znati o Web3 trendovima kao što su cyber-sigurnost i NFT-jevi kako bi se marketinška industrija još više razvila? Ovu će temu na panelu Web3 Goes Mainstream — the Bulls are Back in Town powered by Ožujsko pivo voditi Ida Pandur (CEO NEAR Balkans; suosnivačica, ZeroEffort Design; članica IAB-a Croatia), a njoj će se pridružiti Matea Sučić (COO, Calimero.Network), Josip Vlah (Head of innovation and creative, RZLT web3 marketing agency), Ilija Brajković (CEO, Kontra; član HURA-e i IAB-a Croatia) i Strahinja Vukoičić (CEO, Moonstruck, Web3 dev studio).

VOX POPULI: YOUR UNSOLICITED OPINIONS ON COMMS, TECH & MORE

Ovaj novi format donosi upravo ono što mu i sam naziv govori – voditelji diskusije od sudionika tražit će mišljenje o najvažnijim temama industrije, što uključuje Metu i Metaverse, kripto, NFT-jeve, umjetnu inteligenciju, TikTok i društvene mreže.

Sudionike će ugostiti Pinija Poljaković (trenerica javnog nastupa, javna govornica), Anđela Buljan Šiber (CEO & osnivačica, Izone; članica HURA-e i IAB-a Croatia), Alen Kekić (CEO & kreativni direktor, I to nije sve; član HURA-e i IAB-a Croatia), Lara Stolnik (CEO, Selotejp; članica IAB-a Croatia) i Luka Glavaš (suosnivač, Flaster; član IAB-a Croatia).

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.