biznis
0

Na Ciglanama otvoren 5D-CADD IT Shop & Servis

Sarajevo-x.com
Udovoljavajući potrebama svojih kupaca, u prvom redu kada je u pitanju maloprodaja i servis, firma 5D-CADD d.o.o. Sarajevo je početkom juna otvorila svoj 5D-CADD IT Shop & Servis u sarajevskom naselju Ciglane, u ulici Husrefa Redžića 1.

"Početkom godine smo pokrenuli beta verziju online portala www.kupiprinter.ba za prodaju ispisnih uređaja i potrošnih materijala, gdje kupci na jednom mjestu mogu pronaći detalje i cijene o printerima, multifunkcijskim uređajima, ploterima, fiskalnim uređajima", riječi su direktora 5D-CADD d.o.o. Sarajevo Dine Selimovića.

"S obzirom da je projekat zamišljen i kao online shop gdje kupac naruči printer i koji mu se isporučuje na adresu bilo gdje u Bosni i Hercegovini, ukazala nam se potreba da kompletan proces ispratimo i validnim izdavanjem računa, što je u konačnici i dovelo do otvaranja našeg maloprodajnog shopa. Ovom prilikom želim istaći da su do sada projekat KupiPrinter.ba aktivno podržale kompanije Canon i ZCorporation", kazao je Selimović.

U ovom malom shopu na Ciglanama su dostupni desktop printeri i računari, monitori, prenosni računari (laptopi), periferni uređaji - tastature, miševi, kao i web-kamere, te multimedijalni playeri, a poseban dio zauzima ponuda Canon digitalnih kompaktnih i SLR fotoaparata. Od brandova koji su zastupljeni, pored Canona, ističu se i HP, Lenovo, Asus, Acer, Genius, Lexmark, Epson, Manhattan, E.S., Silicon Power...

Pored shopa, firma 5D-CADD d.o.o. Sarajevo od sredine 2011. godine nudi usluge servisa i održavanje informacionih tehnologija i opreme.

"Želja nam je da naši klijenti, fizička i pravna lica, na jednom mjestu mogu imati potpunu podršku kada su pitanju informacione tehnologije i podrška za njihovu opremu i poslovanje. Pored potpune usluge koju pružamo kada je u pitanju fiskalizacija poslovanja i održavanje fiskalnih sistema, u našem servisu na Ciglanama možete dobiti i besplatne savjete i pomoć u vezi popravki računara, printera, monitora, laptopa...", kazao je Edin Dorić, šef servisa u 5D-CADD d.o.o. Sarajevo. "Uvijek ćemo se potruditi da problem riješimo najpovoljnije po klijenta, a naša najbolja reklama i referenca će biti zadovoljan kupac!"

Poslovne solucije, poput naprednih 3D tehnologija, velikoformatnih printera i skenera, te relacije sa poslovnim partnerima sada su odvojene u poslovnoj jedinici, koja je fokusirana na rad sa biznis klijentima i koja se također nalazi na Ciglanama, ali na adresi Hakije Kulenovića 1.

5D-CADD d.o.o. Sarajevo je privatna firma osnovana 2007. godine, sastavljena od obrazovanih i stručnih mladih ljudi kojoj su cilj zadovoljni i lojalni kupci, uz dugoročne i stabilne poslovne relacije sa partnerima i klijentima. Svi detalji o ponudi i proizvodima u koje spadaju napredne 3D tehnologije, veliki formati, kompletna računarska i IT oprema, servis i održavanje, poslovi fiskalizacije, consulting i inženjering, te promotivne i marketinške aktivnosti dostupni su na Internet stranicama www.5d-cadd.ba i www.kupiprinter.ba.