biznis
2

Mtel: Rezervišite jedan od dva vrhunska Galaxy S6 modela

Kompanija Mtel je 3. aprila 2015. godine u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjoj Luci priredila još jednu tehnološku premijeru u BiH, predstavljajući najnovije modele Samsung telefona, šestu generaciju Galaxy S serije - Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge.

Izuzetna saradnja kompanije Samsung i kompanije Mtel potvrđena je na svečanom predstavljanju ovih vrhunskih uređaja, koji su svoju svjetsku premijeru imali početkom marta u Barceloni.

“Nastavljamo praksu premijernog predstavljanja najnovijih modela iz porodice Galaxy, upravo u želji da naši korisnici budu prvi u BiH koji će isprobati ove vrhunske uređaje. Ovaj put otišli smo korak dalje i virtuelno vas odveli u Barcelonu, na svjetsku premijeru modela Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, omogućavajući livestreaming putem našeg bloga, a već od danas možete rezervisati ove uređaje putem M:tel Facebook stranice.Visoka tehnologija ne podrazumijeva visoke cijene, jer su uređaji u našoj ponudi dostupni po cijeni već od 1 KM, a za prvih 100 kupaca obezbijedili smo dodatni poklon, Samsung bežični punjač, tako da će vaša komunikacija biti još nesputanija i duža”, istakao je ovom prilikom Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije Mtel.

O izuzetnim performansama ovih modela, govorili su predstavnici kompanije Samsung.

Samsungovi najnoviji modeli vodećeg pametnog telefon su tanji, napravljeni od stakla i metala, imaju verziju sa zakrivljenim ekranom i naravno - bolji su od svojih prethodnika.

Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge pametni telefoni imaju moćne procesore, ekrane izuzetno visoke rezolucije, ali prije svega upadljiv novi dizajn, koji je napravljen u potrazi za vrhunskim materijalom koji će zabrinuti konkurenciju i ponuditi potencijalnim korisnicima potpuno novo Samsung iskustvo.

Zakrivljen ili ne, Galaxy S6 modele krasi ekran sa najvećom gustinom piksela i kao takav spada u pravi raritet na tržištu. Njihovi 5.1-inčni ekrani imaju QHD rezoluciju sa gustinom od čak 577 piksela po inču (ppi).

Galaxy S6 i S6 Edge su debljine svega 6,8 milimetara, a da bi postigao tu debljinu i premium dizajn, S6 se odrekao nekoliko stvari na koje su Galaxy korisnici navikli. MicroSD kartica za dodatnu memoriju, hidroizolacija i izmjenjiva baterija su prošlost, pa će korisnici moći da biraju između verzija modela sa 32, 64 ili 128 GB memorije.

Poboljšan je i senzor dodira, koji zahtijeva samo jedan dodir, a ne prevlačenje prstom, što je bio standard na prethodnim Samsungovim modelima. Ovo bi trebalo da učini telefon preciznijim i lakšim za korišćenje. Poboljšane su, također, i prednja i glavna kamera.

Zakrivljeni ekran na S6 Edge omogućuje nekoliko dodatnih karakteristika koje iskaču na zaobljenim ivicama ekrana. To uključuje traku sa novostima i upozorenjima, odnosno notifikacijama, sat, ali i funkciju koja postavlja fotografije nedavnih kontakata duž ivice za brži pristup, te notifikaciju poziva.

Također, Samsung je obećao da će bežično punjenje načiniti mejnstrimom, a S6 je prvi pametni telefon iz ove kompanije koji je krenuo u tu misiju. Naime, Galaxy S6 i Edge S6 imaju ugrađeno bežično punjenje, a rade sa bilo kojim trenutno dostupnim pad-om za ovaj način punjenja.

Podsjećamo, modele Samsung Galaxy S6 i u Galaxy S6 Edge od danas je moguće rezervisati putem aplikacije na zvaničnoj m:tel Facebook stranici facebook.com/mtelbih, a prvih 100 kupaca očekuje i odličan poklon, najnoviji Samsung bežični punjač koji će značajno olakšati punjenje vašeg mobilnog telefona. Jedan od ova dva najnovija Samsung Galaxy modela može biti vaš po cijeni od 1 KM uz Moj Mix VIP tarifu.