{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mračne ekonomske prognoze za 2009.

F
FENA
4.1.2009. u 17:40
0
5
Mračne ekonomske prognoze za 2009.
0
Mračne ekonomske prognoze za 2009.
Foto: AFP
Prva nedjeljna izdanja londonskih listova u novoj godini koriste tu priliku da iznesu predviđanja o britanskoj ekonomiji.
Slika je i dalje turobna - News of the World predviđa da će se tokom 2009. jedno radno mesto ukidati svake 52 sekunde, a Sunday Express piše da i fudbalski klubovi osjećaju posljedice ekonomske krize.

Nešto više optimizma izražava samo britanski premijer Gordon Brown, koji je dao ekskluzivni intervju Observeru iz svoje porodične kuće u Škotskoj.

On naime otkriva plan o stvaranju 100.000 novih radnih mjesta, po uzoru na Rooseweltov New Deal iz 1930. - riječ je o programu javnih radova, poput gradnje i popravki novih pruga, škola i bolnica, infrastrukture i projekata za zaštitu sredine - zahvaljujući kojem će biti izbjegnuta masovna nezaposlenost.

Brown obećava da će upotrijebiti novac iz državne kase i za gradnju što zelenije ekonomije budućnosti, u stilu koji čak prevazilazi Obaminu zelenu revoluciju.

Naredni mjeseci nude značajne političke mogućnosti za Browna, političkog "maratonca" koji je tokom prošle godine iskusio dramatične uspone i padove; građani od njega zauzvrat traže više spremnosti da prizna greške i manje političkih igara dok vodi zemlju u pravcu izlaza iz recesije, zaključuje Observer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: