Posjeta "Aluminiju"
0

Mostarski metal uskoro na azijskom tržištu?

FENA
Mlađi direktor upravljanja u južnokorejskoj tvrtci "Global Siis CO., Ltd" Daesung Kim boravio je u radnoj posjeti Upravi Aluminija d.d. Mostar.

Razlog njegove posjete je ponuda spomenute kompanije za redovni otkup Aluminijevog primarnog metala za korejsko tržište, u prvom redu za firmu "Hyundai Aluminum CO., Ltd", saopćeno je iz Aluminija d.d. Mostar.

Kim je o tome razgovarao s izvršnim direktorima Aluminija Ivom Bradvicom, Velimirom Ćavarom i Mladenom Galićem, te predsjednikom Nadzornog odbora Željkom Borasom i komercijalnim direktorom Encom Bukovcem.

Primivši specifikacije proizvoda koje bi Korejcima trebali proizvoditi za otkup, Uprava Aluminija pojasnila je Kimu kako će konkretnije podatke moći dobiti tek krajem septembra, kada se očekuje otvaranje prostora za izvoz mostarskog metala i na azijsko tržište.

Također, razgovaralo se i o mogućnostima zajedničkih ulaganja, u prvom redu u elektroenergetske projekte, ali i u proizvodnju dijelova za automobilsku industriju, te u projekt recikliranja aluminija, stoji u saopćenju.