{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarski Hepok ponovo otvara vinariju

S
11.2.2009. u 10:43
0
3
Mostarski Hepok ponovo otvara vinariju
0
Mostarski Hepok ponovo otvara vinariju
Nakon privatizacije, firma koja je nekada nosila najpoznatije brandove u jugoistočnoj Evropi, mostarski Hepok, krajem ovog mjeseca službeno će ponovno otvoriti svoje prve pogone.
Partnerska grupa Amko komerca iz Sarajeva i srbijanske Vino župa iz Aleksandrovca kupili su prošle godine 67% kapitala Hepoka.

Do kraja mjeseca Hepok će ponovno pokrenuti vinariju u kojoj će proizvoditi vina, žestoka pića i džemove. U prvoj fazi planirana je proizvodnja 20.000 litara vina dnevno, piše Poslovni portal.

Istovremeno, počele su pripreme za sadnju vinove loze u vinogradu Željuša sjeverno od Mostara na površini od 400 hektara. Radi se o najvećem poduhvatu ove vrste u BiH. Pogon za proizvodnju sokova opskrbljen novim strojevima trebao bi početi s radom u aprilu.

Radnicima Hepoka već su isplaćene sve zaostale plaće, a redovno se uplaćuju i zaostale obaveze zdravstvenog i mirovinskog osiguranja. Uposleni su i dodatni radnici.

No, Hepok bi se mogao suočiti s istim problemom koji je otjerao mnoge investitore poput bivših vlasnika Fabrike duhana Mostar. Naime, Porezna uprava FBiH blokirala je račune Hepoka zbog poreznih dugova nekadašnjih vlasnika - države. U Hepoku, nakon sastanka s premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem, očekuju olakšice prilikom plaćanja poreznih dugova kakve imaju mnoge kompanije, prije svega one na području Bosne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: