Neobičan oglas za posao
105

Mostarska kompanija zapošljava penzionisane inženjere

R. D.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Mostarstka IT kompanija NSoft u potrazi je za penzionisanim inženjerima za praksu u njihovoj Stark fabrici.

Kako su istaknuli u svojoj objavi na Facebook-u, ne radi se o nikakvoj pogrešci, oni stvarno traže penzionere.

Zadatak penzionera će biti da u ovoj firmi provedu dvije sedmice, svaki dan po četiri sata, da se upoznaju s procesima, izučavaju nove tehnologije, druže s mladim inženjerima i podjele s njima svoje priče, savjete i ideje.

"Naš STARK se već punih šest godina bavi proizvodnjom terminala i mobilnih kioska te su svoje proizvode već isporučili u 19 zemalja. Svijet prepoznaje kvalitet koji se stvara u maloj fabrici na Bišću polju što broj narudžbi potvrđuje iz dana u dana. S obzirom da rastemo želimo čuti iskustva i savjete onih koji su već iz Mostara proizvodili za inostranstvo", navode iz N-Softa.

Kažu i kako su u potrazi za inženjerima i poslovođama koji su nekad radili u fabrikama u kojima se proizvodilo, poželjno metaloprerađivačka industrija, ali ne isključujemo ni ostale.

"Bio to Soko, Aluminij, ili neka druga kompanija s naših prostora, ili čak izvana. Bitno je da trenutno živite na području Mostara i da imate relevantno iskustvo", kažu oni.

Kompanija obezbjeđuje penzionerima prijevoz, značajnu novčanu naknadu, topli obrok, kao i šansu da se prisjete mladosti.

Ako zadovoljavete propisane uslove možete se javiti na ovaj neobičan oglas.