biznis
0

Mostar: Sutra počinje 11. Međunarodni sajam gospodarstva

FENA
Jedanaesti Međunarodni sajam gospodarstva održat će se od 1. do 5. travnja na prostoru Slobodne zone Hercegovina u Mostaru.

Na Sajmu će se predstaviti gospodarstvenici iz gotovo svih grana industrije, preko bankarskih i osiguravateljskih kuća do svijeta računala, telekomunikacija, turizma i dr.

Opću sajamsku manifestaciju po šesti će put pratiti podsajamska manifestacija Vina i vinogradarske opreme i po četvrti put Sajam knjige i izdavaštva.

Ovogodišnja zemlja partner Mostarskog sajma je Republika Slovačka. Njezinim nastupom nastavlja se trend partnerstava sa zemljama Europske unije. Podsjetimo, zadnje dvije godine zemlje partneri bile su Austrija i Mađarska.

Svoje sve respektabilnije gospodarske potencijale slovački će gospodarstvenici predstaviti na kolektivnom nastupu. Uz nju, tradicionalno zapažen nastup imat će susjedne zemlje te Italija.

Pored poslovnog dijela, koji će uključivati niz bilateralnih razgovora, gospodarskih konferencija, skupova i prezentacija, na Sajmu neće izostati ni brojni popratni kulturno-zabavni sadržaji.

Kako su organizatori najavili, Sajam će otvoriti predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto