{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Održan seminar o predpristupnim fondovima EU-a

F
FENA
31.3.2008. u 16:41
0
0
Mostar: Održan seminar o predpristupnim fondovima EU-a
0
Mostar: Održan seminar o predpristupnim fondovima EU-a
U organizacije Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH) danas je održan seminar na kojem su prezentirani fondovi Europske unije (EU). U radu seminar sudjelovali su predstavnici 23 općine hercegovačke regije.
REDAH je prošle godine započeo projekt izgradnje kapaciteta općina u izradi projekata u skladu s procedurama i pravilima EU-a, a današnji je seminar bio završna točka tog projekta.

Po riječima izvršnog direktora REDAH-a Ivana Jurilja, Bosni i Hercegovini ove se godine otvorila mogućnost korištenja novog instrumenta za predpristupnu pomoć IPA.

"Bosni i Hercegovini, kao potencijalnom kandidatu za članstvo u EU, otvorene su dvije komponente te pomoći: institucionalna izgradnja i prekogranična suradnja. Hercegovina može sudjelovati u programu Jadranske prekogranične suradnje, te bilateralne suradnje s Hrvatskom i Crnom Gorom", kazao je Jurilj.

EU je za tri spomenuta programa ove godine ukupno alocirala oko tri milijuna eura, a koliko će sredstava biti odobreno zavisi od kvalitete projekata i sposobnosti domaćih institucija.

"Po prvi put Bosni i Hercegovini se otvorila ovakva mogućnost prekogranične suradnje i stoga smo mi kroz cijelu godinu radili na izgradnji projektnih timova. Ja se nadam i vjerujem da ćemo imati kapacitet povući barem jedan dio sredstava EU-a", zaključio je Jurilj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: