Jaka konkurencija
1.5k

Mostar najizglednija nova destinacija aviokompanije Eurowings, glasajte i vi

Piše: R. D.
Višegodišnji pokušaji da Aerodrom Mostar proširi svoju ponudu letovima neke niskotarifne kompanije dobili su novi zaplet. Da stvar bude još zanimljivija, ovaj put nije riječ o pregovorima menadžmenta ili lokalnih vlasti s avioprijevoznicima, već o online anketi njemačke kompanije Eurowings.

Poznata njemačka aviokompanija Eurowings objavila je listu od deset evropskih destinacija i pozvala posjetitelje svoje stranice da glasanjem odluče koji grad će za narednu ljetnu sezonu ući u njen red letenja. Konkurencija je ozbiljna jer su ostali aerodromi: Podgorica, Shannon, Brač, Trst, Castellon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Podsjećamo kako rukovodstvo aerodroma već dvije godine nastoji dogovoriti letove neke od niskotarifnih aviokompanija, a kako su baš s Eurowingsom u januaru ove godine vođeni pregovori te je kazano da bi najviše šansi imala uspostava letova za Stuttgart.

Mostarci su svoj zadatak već ozbiljno shvatili i počeli glasati, a glas za nove letove s mostarskog aerodroma možete dati i vi.