Vrhunski komfor
70

Mostar dobija dva atraktivna objekta luksuznog stanovanja

Piše: R. D.
U narednom periodu Mostar dobija dva rezidencijalna stambena objekta, jedan na samoj obali Neretve, a drugi u blizini Pravoslavne crkve s prekrasnim pogledom na grad. Objekti Belvedere i Cesar's Residence donose jedan novi koncept življenja definisan izrekom "ovdje se samo ne stanuje, ovdje se kvalitetno živi".

Edin Batlak, direktor Agency Plus iz Mostara, ovlašteni agent za prodaju nekretnina u novim projektima rezidencijalnog stanovanja u Mostaru govorio je za naš portal o novom konceptu stanovanja u gradu na Neretvi.

"Koncept rezidencijalne stanogradnje je u svijetu raširen, a u našoj zemlji na nekoliko projekata je primijenjen u Sarajevu. Današnji tempo života ne ostavlja mnogo prostora poslovnom čovjeku da se posveti sebi, dobrom i zdravom životu, kvalitetnom stanovanju gdje će za sebe naći toliko potrebni mir i sve to ostvariti u živoj gradskoj jezgri. Ovi mostarski projekti svakom stanaru upravo pružaju mogućnost za ostvarenje željenog, pored izvanrednih stanova, na raspolaganju imaju garaže, bazen, fitness, dvorište", kaže Batlak.

Poslije napornog radnog dana stanar ne mora tragati za udaljenim rekreativnim sadržajima već sve to može ostvariti u svom domu.

"Naš narod kaže da zdrav i sadržajan život nema cijenu i svako je s time prije ili kasnije saglasan. Ako vam se to nudi onda je luksuz takvu šansu propustiti. Vlasnik ovakvog stana neće imati potrebu za vikend kućom pa se time ostvaruje i ušteda u budžetu. Kao agent prodaje klijentima imamo potrebu naglasiti da mi ne prodajemo stanove, već priliku za zdrav i ugodan život", kaže Edin Batlak.

Projekti su zbog karaktera dobili svoje ime pa se tako jedan projekat zove Belvedere, a drugi Cesar's Residence.

"Vjerujem da se iz imena da naslutiti da Belvedere odmah asocira na predivan pogled iz više zone na Mostar, dok ime Cesar's Residence upućuje na carski visoki standard življenja pored vode. Da ne bi bilo dvojbi po pitanju kvalitete i udobnosti odgovorno izjavljujem da nema razlike između ova dva projekta, jedino što ih razlikuje jeste položaj, odnosno lokacija", pojašnjava nam.

Cesar's Residence

Projekt ''Cesar's Residence'' realizira investitor Cesars d.o.o. Mostar.

"Objekat je u Lacinoj ulici u naselju Carini, na pola puta između trga Musala i Carinskog mosta, na samoj obali Neretve. Od zgrade do centra grada potrebne su dvije ili tri minute minute hoda i svaki gradski sadržaj je na dohvat ruke. Spratnost objekta je ukupno šest etaža, dvije suterenske, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. U suterenskoj etaži -2 smješteni su bazen, sauna, fitness dvorana i ostave za jedan broj stanova. U ravni ove etaže nalazi se dvorište za odmor, sunčanje, razonodu, pecanje u Neretvi i drugo", kaže nam naš sagovornik.

Na etaži suteren -1 nalaze se dva stana, te dio garaže sa dvanaest parking mjesta. Isti sadržaji se nalaze i na prizemlju, s tim da u garaži ima jedanaest parking mjesta i auto lift platforma za spuštanje automobila na etažu -1.

"Na prvom i drugom spratu je po sedam stanova različitih površina od 64 do 117 kvadrata. Na potkrovnoj etaži su dva penthousa od 212 i 264 metra kvadratna. Znači sve zajedno imamo dvadeset stanova i 23 garažna mjesta. U ponudi su stanovi različitih struktura, jednosobni, dvosobni i trosobni, a svaki stan ima terase koje su neophodne jer se u Mostaru skoro pola godine živi u vanjskom prostoru", pojašnjava Batlak.

Objekat nema poslovnih sadržaja što stanarima garantira potpuni mir, a očekivano vrijeme useljenja je februar naredne godine.

Belvedere

"Projekat Belvedere realizira investitorski dvojac Kenan Bajramović i Đenan Demirović na samom početku naselja Bjelušine u ulici Partizanski put. Tridesetak metara je to od magistralnog puta M-17 koji omogućava brzu i jednostavnu povezanost sa svim gradskim sadržajima. Obzirom da se objekat nalazi ravno iznad Lučkog mosta, do Starog Grada sa Starim mostom potebno je nekoliko minuta laganog hoda. Pozicija objekta stanarima pruža predivan panoramski pogled na cijeli Mostar što je istinski raritet i privilegija", kaže on.

Belvedere ima ukupno šest etaža, suteren -2 na kojoj je smještena garaža sa dvanaest parking mjesta u koju se ulazi direktno sa lokalne komunikacije, suteren -1 gdje je smješten bazen, sauna, fitness dvorana.

"U ostatku objekta smješteno je jedanaest stanova i to po tri stana u prizemlju, prvom i drugom spratu, te u potkrovlju dva penthousa. U ponudi je jedan jednosobni stan od 33 kvadrata, dok su svi ostali stanovi dvosobni od 71 do 89 kvadrata i penthousi. Svaki stan ima prostrane i predivne terase. I u ovom objektu također nema poslovnih sadržaja koji na bilo kakav način mogu uznemiravati stanare, a kvalitet materijala i opreme je najvećeg ranga", kaže nam na kraju Batlak, napominjujući da se useljenje i u ovoja objekat očekuje u februaru naredne godine.