{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moody's snizio rejting nekoliko njemačkih banaka

6.6.2012. u 10:17
0
3
Moody's snizio rejting nekoliko njemačkih banaka
0
Moody's snizio rejting nekoliko njemačkih banaka
Moody's, američka agencija za kreditni rejting, je snizila rejting nekoliko njemačkih banaka, uključujući i Commerzbank, drugu najveću banku u zemlji.
Prema izjavama iz agencije, odluka je donesena zbog povećanog rizika od daljnjih problema nastalih iz dužničke krize u zoni eura, kao i zbog nemogućnosti banaka da kompenziraju gubitke.

"Investitorski servis Moddy'sa je danas preduzeo razne korake vezane za rejting sedam njemačkih banaka i njihovih podružnica, kao i protiv njemačke podružnice jedne strane grupe. Kao rezultat toga, dugoročna zaduženost i rejting depozita svih šest njemačkih banaka i podružnice strane grupe je umanjena za jedan stepen, a rejting jedne njemačke banke je ostao isti", pisalo je u izvještaju Moody'sa.

Commerzbank, čije se sjedište nalazi u Frankfurtu, je izgubila rejting A2 i sada ima rejting A3, piše The Local.

Ostale banke kojima će rejting biti smanjen su UniCredit Bank, DekaBank, DZ Bank, Landesbank Baden-Württenberg i Norddeutsche Landesbank.

Moody's je istakao da je rejting njemačkih banaka opao znatno manje u poređenju sa ostalim evropskim bankama, zbog relativno dobrog stanja na njemačkom tržištu, niske stope nezaposlenosti i male zaduženosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: