{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mol slijedi vlastitu strategiju

F
26.6.2007. u 14:50
0
0
Mol slijedi vlastitu strategiju
0
Mol slijedi vlastitu strategiju
Menadžment MOL Grupe u ponedjeljak je obaviješten o OMV-ovoj kupovini dionica i njihovoj ponudi "otvorenog i konstruktivnog pristupa“ za "strukturiran prijateljski dijalog“, što je objavljeno i u štampi.
Iako su iz MOL-a sretni što tržišni konkurenti vide dionice MOL-a kao atraktivnu priliku za investiranje, žele da bude jasno kako oni ne namjeravaju mijenjati vlastitu strategiju da bi stvorili cijene i vrijednost dionica za svoje dioničare, te MOL neće raspravljati o takvim strateškim namjerama s menadžmentom OMV-a.

Korist saveza između ove dvije kompanije istaknut je više puta u prošlosti i kombinaciju ovih dviju kompanija menadžment MOL-a je razmatrao više puta.

Menadžment MOL-a smatra da bliska saradnja ove dvije najveće kompanije u regiji podrazumijeva nestanak regionalne konkurencije, stoji u saopćenju za javnost MOL Grupe.

Ovo je očito nedostatak i neće doprinijeti dodatnom značaju za regiju centralnoistočne Evrope i njene učesnike.

Tokom prošlih razgovora o udruživanju sa srodnim kompanijama MOL je uvijek imao jasan pristup i birao partnere koji nisu bili pod utjecajem jakih aktera iz stranih vladinih tijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: