{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MOL objavio svoj strateški kooperacijski ugovor sa kompanijom Oman Oil S.A.O.C.

S
10.3.2008. u 16:16
0
0
MOL objavio svoj strateški kooperacijski ugovor sa kompanijom Oman Oil S.A.O.C.
0
MOL objavio svoj strateški kooperacijski ugovor sa kompanijom Oman Oil S.A.O.C.
Mađarska kompanija za naftu i gas obavještava sudionike tržišta kapitala da je 8. marta potpisan strateški kooperacioni ugovor sa kompanijom Oman Oil S.A.O.C. (OOC).
Unutar okvira alijanse MOL prodaje 8.774,040 dionica serije “A” kompaniji Oman Oil, što odgovara 8% registrovanog kapitala MOL-a, po cijeni od 145.429 po dionici. Kao dio strateške kooperacije MOL će preuzeti određene inerenacionalne posjede i keš od kompanije Oman Oil. Finalni set keša i imovine koje će preuzeti MOL može se mijenjati u zavisnosti od neophodnih dozvola i izuzeća od obaveza od prava prve kupovine od relevantnih trećih strana u vezi određenih imovina. Nadalje, dva partnera su dogovorili zajednički razvoj budućih poslovnih prilika kao strateški partneri. Zatvaranje imovinskih transakcija će se desiti prije 31. decembra 2008. MOL će bez odlaganja objaviti podrobnije informacije nakon zatvaranja bilo koje imovinske transakcije ili transakcije u dionicama.

Gospodin Zsolt Hernadi, predsjedavajući upravnog odbora MOL-a prokomentarisao je:

“Pozdravljamo novog strateškog dioničara koji će doprinijeti svojom imovinom, opsežnim poslovnim vezama i smišljenim poslovnim i tehničkim “know-how” da bi stvorili buduću dioničarsku vrijednost u skladu sa iskazanom nezavisnom strategijom. Ova strateška kooperacija će pružiti MOL-u značajan rast potencijala u eksploraciji, distribuciji i prodaji na Srednjem Istoku, Centralnoj Aziji i drugim regijama.”

Njegova ekselencija sultan Magbool Ali je ovom prilikom izjavio:

“Ponosni smo što objavljujemo najnoviju inicijativu kompanije Oman Oil, koja je u skladu sa strategijom rasta kompanije i portfolijom različitih investicija, i u isto vrijeme ima značajno prisustvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovo će omogućiti buduće poslovne prilike sa MOL-om u Omanu, Mađarskoj, kao i trećim zemljama u regiji.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: