{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogućnosti zapošljavanja sarajevskih metalaca u Austriji

F
15.11.2007. u 15:51
0
0
Mogućnosti zapošljavanja sarajevskih metalaca u Austriji
0
Mogućnosti zapošljavanja sarajevskih metalaca  u Austriji
Trgovinska savjetnica austrijske ambasade u BiH Astrid Pummer posjetila je danas Privrednu komoru Kantona Sarajevo, gdje je s predsjednikom Komore Kemalom Grebom razgovarala o mogućnostima zapošljavanja radnika metalske struke iz Kantona Sarajevo u Austriji.
Kako je istakla Pummer u razgovoru s privrednim subjektima tokom njene zadnje posjete Austriji izražen je problem u nedostatku stručnog kadra u oblasti zavarivanja i drugim strukama za metalske industrije.

Ministarstvo za rad i WIFI institut pri austrijskoj privrednoj komori tom prilikom izrazili su svoj interes da pomognu zapošljavanju radne snage iz BiH koja je stručna u tehnologiji obrade metala, a na osnovu radnih ugovora za određeni period.

S obzirom na dugogodišnju tradiciju koju ima sarajevska regija u metalskoj industriji te brojnost ljudi s iskustvom u ovoj oblasti Grebo smatra da bi, uz određeno doškolovanje i novčana sredstva, u kratkom roku, mogao biti osposobljen kadar potreban za rad u Austriji, kao i za ostale zemlje EU.

S tim u vezi Privredna komora Kantona Sarajevo će do kraja mjeseca organizirati još jedan sastanak s predstavnicima Ambasade Republike Austrije na koji će biti pozvani i predstavnici Službe za zapošljavanje KS-a, Udruženja zavarivača i Instituta za zavarivanje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu da bi se postigli konkretni dogovori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: