{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogućnosti ulaganja u BiH

S
20.2.2008. u 15:57
0
0
Mogućnosti ulaganja u BiH
0
Mogućnosti ulaganja u BiH
Na inicijativu ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu, a kao odgovor na iskazano zanimanje preko četrdeset nizozemskih poduzetnika iz regije Lansingerland, predstavnici Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) su u istoimenoj općini 19. februara 2008. godine organizirali prezentaciju mogućnosti ulaganja u našu zemlju.
Predstavnici Agencije FIPA su pored temeljnih gospodarskih pokazatelja detaljno prikazali potencijale Bosne i Hercegovine, sa posebnim naglaskom na sektore drvne i metalne industrije, poljoprivrede, energetike, prometa i turizma. Nizozemski gospodarstvenici su pokazali veliko zanimanje za zakonski okvir za strana ulaganja, troškove i moderne načine poslovanja, te razinu obrazovanja na tržištu radne snage u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Fuad Šabeta je istakao da je interes Bosne i Hercegovine iniciranje ovakvih aktivnosti koje vode ka približavanju gospodarskih potencijala naše zemlje nizozemskim poslovnim partnerima i predstavljaju konkretan korak ka unaprjeđenju odnosa naše dvije zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: