Mogući štrajkovi u British Airwaysu

S
SRNA
2.11.2009. u 13:06
0
0
Mogući štrajkovi u British Airwaysu
0
Mogući štrajkovi u British Airwaysu Foto: Reuters
Radnički sindikati upozorili su danas britanskog avioprevoznika "British Airways" da će biti suočeni sa štrajkom tokom božićnih praznika, ukoliko nastavi sa provođenjem reformi u oblasti radnih uslova članova posade.
Članovi letačkog osoblja "British Airwaysa" održaće danas sastanke da bi razgovarali o pružanju otpora novim radnim ugovorima za koje smatraju da su "nepošteni i nefunkcionalni".

"Članovi avionske posade neće stajati po strani dok se ogoljava služba, koju oni obavljaju sa ponosom i koja je od ključne važnosti za British Airways. Kompanija se suočava sa poteškoćama u više grana poslovanja, pa zašto onda tražiti i sukob sa 14.000 članova avionske posade", kaže pomoćnik generalnog sekretara sindikata "Unite" Len McCluskey.

On smatra da "British Airways" mora odustati od planova da "progura nepoštene i nefunkcionalne promjene radnih ugovora", prenosi britanski dnevnik "Daily Telegraph".

U okviru mjera za borbu protiv recesije "British Airways" planira otpuštanje više hiljada radnika, zamrzavanje plata i izmjenu radnih ugovora radi smanjenja troškova.

"British Airways" planira promjene ugovora za članove avionske posade da bi mogla prihvatiti više od 1.000 zahtjeva za dobrovoljni odlazak sa posla i više od 3.000 za prelazak na honorarne dužnosti.

Aviokompanija ističe da u proteklih devet mjeseci vodi pregovore sa sindikatom i insistira na tome da promjene koje želi da sprovede u sljedeće dvije sedmice ne mjenjaju uslove ugovora za trenutno zaposlene članove avionske posade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: