Moguća istraga protiv vodećih evropskih operatera?

S
SRNA
14.3.2012. u 15:44
0
0
Moguća istraga protiv vodećih evropskih operatera?
0
Moguća istraga protiv vodećih evropskih operatera?
Od njemačkog Deutsche Telekom, španske Telefonice SA (TEF) i još tri telekomunikacione kompanije zatraženo je da dostave informaciju regulatorima EU, koji istražuju razgovore o tehnološkim standardima između operatera.
"Zahtjev za informaciju povezan je sa načinom na koji se obavlja standardizacija za buduće usluge u oblasti komunikacija mobilnih telefona. Ovi koraci, preduzeti radi utvrđenja činjenica, ne znače da u ovoj fazi postoji zabrinutost u kršenja pravila konkurentnosti, niti na neki način unaprijed nagovještavaju događanja", navodi Antoane Colombani portparol evropskog komesara za konkurentnost Joakina Almunije.

Kolombani je dodao da su preostale kompanije italijanski Telekom Italia SPA (TIT), francuski France Telecom (FTE) i britanski Vodafon group (VOD) te GMS ili udruženje mobilnih operatera širom svijeta.

Prema njegovim riječima, nije pokrenuta zvanična istraga.

Britanski dnevnik Financial Times pisao je u današnjem izdanju da se najveće evropske telekomunikacione kompanije suočavaju sa prijetnjom istrage regulatora EU da li su njihovi čelnici na sastancima raspravljali o pitanjima vezanim za tu industriju.

List navodi, pozivajući se na osobu upoznatu sa situacijom, da je na svakom sastanku prisustvovao advokat i da su zapisnici poslati evropskim vlastima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: