|

MMF prodaje 200 tona zlata centralnoj banci Indije

MMF prodaje 200 tona zlata centralnoj banci Indije
0
F
FENA
3.11.2009. u 11:48
2
komentara
0

dijeljenja
MMF prodaje 200 tona zlata centralnoj banci Indije Foto: Reuters
Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je u ponedjeljak prodaju 200 metričkih tona zlata indijskoj centralnoj banci - Reserve Bank of India, po tržišnoj vrijednosti od 6,7 milijardi dolara.
Ta količina predstavlja gotovo polovicu ukupne količine od 403.3 metričke tone zlata, čiju je prodaju u septembru odobrio Izvršni odbor MMF-a.

"Snažno pozdravljam ovu transakciju s Bankom rezervi Indije, koja je važan korak naprijed u ostvarenju ciljeva ograničene prodaje zlata MMF-a, što će pomoći zdravom dugoročnom finansiranju Fonda i nužnom povećanju kreditiranja najsiromašnijih zemalja", izjavio je izvršni direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn u saopćenju objavljenom u sjedištu MMF-a u Washingtonu.

Transakcija, koja je u postupku dovršavanja, uključuje dnevne prodaje koje su izvedene u razdoblju od 19. do 30. oktobra, prema tržišnoj cijeni pojedinog dana.

Ukupna prodaja odgovara vrijednosti od 6,7 milijardi dolara, ili 4,2 milijarde SDR-a tzv. posebnih prava vučenja, obračunske valute MMF-a.

U nastojanju da se izbjegnu poremećaji na tržištu zlata, MMF je razvio posebna pravila za prodaju zlata, uključujući prvu fazu u kojoj prodaja ide izravno središnjim bankama a preostale količine od 403,3 metričke tone bit će postupno prodane na berzi.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...