{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mittal Steel Zenica angažira domaće i strane kompanije

F
17.5.2007. u 09:49
0
0
Mittal Steel Zenica angažira domaće i strane kompanije
0
Mittal Steel Zenica angažira domaće i strane kompanije
Generalni direktor Mittal Steel Zenica, M.K. Srinivasan izjavio je Feni kako se nada da će u ovoj kompaniji do kraja 2007. godine biti proizvedeno oko 620.000 tona čelika, a da će prodaja dostići nivo od 650.000 tona gotovih proizvoda.
- Implementacijom Fenix projekta koji će biti završen do aprila 2008. godine i koji podrazumijeva pokretanje integralne proizvodnje gvožđa i čelika u Mittal Steel Zenica raspolagat ćemo kapacitetima koji će moći ostvariti proizvodnju i preradu oko dva miliona tona čelika godišnje, kazao je Srinivasan.

«Fenix projekt» predviđa rekonstrukciju postrojenja Anglomeracije, Visoke peći, Koksare, Konvertorske čeličane, Energetike i interne saobraćajne infrastrukture, između ostalog i nabavku nove dizelske lokomotive, u što će biti investirano oko 130 miliona američkih dolara.

Na pitanje da li Mittal Steel Zenica u dogledno vrijeme planira povećavati broj zaposlenika, M.K. Srinivasan je odgovorio:

«Po pitanju novih zaposlenika razrađujemo i radimo planove i trenutno smo fokusirani na rekonstrukciju postrojenja. Radovi će potrajati do sljedeće godine, a paralelno uz te radove radit ćemo i na razvijanju plana za novo zapošljavanje. Mi imamo potpisane ugovore sa domaćim i isto tako određenim brojem stranih kompanija tako da će svi učestvovati u implementaciji Fenix projekta».

Prema posljednjim podacima, u Mittal Steel Zenica radno je angažirano oko 2.400 zaposlenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: