biznis
0

Ministarstvo za okoliš i turizam FBiH poziva zainteresirane na saradnju na sajmu "GAST 2008."

FENA
Split
Split
U zgradi Vlade FBiH danas je održan sastanak ministra okoliša i turizma FBiH Nevenka Hercega i predstavnika federalnog ministarstva okoliša i turizma i predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te predsjedavajućeg Provedbenog odbora projekta "Bosna i Hercegovina – zemlja partner sajma – GAST 2008.".

Na sastanku je zaključeno da će se 15. januara održati sastanak Provedbenog odbora s konačnim programom predstavljanja na sajmu bosansko – hercegovačkih gospodarskih i turističkih subjekata.

BiH je ove godine zemlja partner gospodarskog i turističkog sajma "GAST" koji će biti održan u Splitu od 5. – 9. marta.

Sajam je izuzetna prigoda za BiH da se kvalitetno predstavi na tržištu okruženja u smislu promoviranja turističkih, kulturoloških i gospodarskih potencijala – kroz različite specijalizirane sajmove: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, mediteranski sajam, sajam kafe i SATURN – sajam za turizam.

Prednost BiH je u tome što ima potencijale za turizam tijekom cijele godine a ne samo sezonski turizam. Upravo zbog ove privilegije jedan zajednički nastup bh. institucija i različitih interesnih skupina je od velikog značaja.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma poziva sve zainteresirane gospodarstvenike, turističke i kulturne djelatnike te potencijalne sponzore da se integriraju u program što kvalitetnijeg predstavljanja BiH na ovom sajmu, saopćeno je iz ureda ministra Hercega.