biznis
0

Ministarstvo: Povećan interes za poticajna sredstva

FENA
Interes za poticajna sredstva koja federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dodjeljuje gospodarstvenicima u Federaciji BiH povećan je 100 posto u odnosu na prošlu godinu, doznaje Fena u spomenutom ministarstvu.

Natječaj za poticajna sredstva u malom i srednjem poduzetništvu "Transfer za poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" otvoren je do 13. septembra ove godine, a do danas je 1 900 aplikanata preuzelo potrebnu dokumentaciju

U tom ministarstvu smatraju da je povećanje interesa za poticajna sredstvima od 100 posto u odnosu na prethodnu godinu rezultat javnosti rada Ministarstva, posjeta predstavnika Ministarstva svim županijama u Federaciji BiH gdje su održane prezentacije poticajnih sredstava za zainteresirane poduzetnike, te znatno povećanje iznosa sredstava za poticaj, razvoj i poduzetništvo u ovoj godini.

Na natječaj su se pored gospodarstvenika prijavile i fizičke osobe s prebivalištem u Federaciji BiH, udruge poduzetnika, zadruge, obrazovno-istraživačke institucije i jedinice lokalne samouprave, ističu u Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH.