{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Vahid Hećo pregovarao s upravom "Mittal Steela"

F
8.9.2007. u 17:55
0
0
Ministar Vahid Hećo pregovarao s upravom "Mittal Steela"
0
Ministar Vahid Hećo pregovarao s upravom "Mittal Steela"
Ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Vahid Hećo u subotu je na sastanku s upravom "Mittal Steela" Zenica, koju je predvodio generalni direktor M. K. Srinivasan, postigao dogovor da se najniža cijena rada s dosadašnje dvije poveća na 2,25 KM.
"Nakon višesatnih ubjeđivanja sa sindikatom i s upravom Mittala, uspjeli smo postići kompromis. Dogovorili smo u ovom trenutku maksimalno moguće, a to je da prema ponudi uprave satnica bude povećana na 2,25 maraka", izjavio je nakon dvosatnog sastanka u direkciji Mittal Steel Zenica, federalni ministar Vahid Hećo.

Na ovom sastanku dogovoreno da Vlada FBiH i Mittal Steel Zenica zajedničkim angažmanom pronađu rješenje za 47 radnika na koje menadžment Mittala ne računa.

O najnovijoj ponudi uprave Mittal Steela Zenica Sindikat koji je ranije tražio povećanje satnice na 2,5 KM raspravljat će na sutrašnjoj Skupštini koja počinje u 12 sati.

Odbijanje ponude dostavljene iz uprave značilo bi da će se od ponedjeljka do srijede u vremenu od 11 do 14 sati održati protesti radnika, dok bi u četvrtak od 7 sati radnici Mittal Steela Zenica stupili u generalni štrajk.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: