{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Microsoft napokon započinje s reorganizacijom

N
NINA
21.9.2005. u 16:32
0
0
Microsoft napokon započinje s reorganizacijom
0
Microsoft napokon započinje s reorganizacijom
Američka softverska korporacija Microsoft reorganizira svoju korporativnu strukturu i daje jednom od svojih novih izvršnih dužnosnika veću moć u nastojanju da se bori s konkurencijom svojih rivala, uključujući Google i Yahoo.
Najavljene promjene također se poduzimaju kako bi se odgovorilo na kritike da je kompanija postala opterećena birokracijom, što je dovelo do komunikacijskih problema i kašnjenja proizvoda, javlja Bankamagazin.

Iz Microsofta je objavljeno da se planira više usmjeriti prema ponudi usluga baziranih na Internetu. Proizvodi konkurenata, uključujući on-line ažurirani poslovni softver, smatraju se ozbiljnom, dugoročnom prijetnjom Microsoftu i njegovom dominantnom Windows operativnom sistemu. "To je neka vrsta odgovora na cijeli način na koji se računarstvo razvija", izjavio je Matt Rosoff, nezavisni analitičar Directionsa.

U sklopu promjena, Ray Ozzie, ugledni softverski veteran koji se u martu priključio Microsoftu kada je korporacija kupila njegovu kompaniju Groove Networks, bit će zadužen pomoći u koordiniranju i poboljšanju ponude usluga temeljenih na Internetu.

"Postoji dugoročna zabrinutost da bi kompanije poput Googlea mogle ponuditi dovoljno web usluga, od spremanja e-maila do pretraživanja desktopa, pa da potrošači više neće imati potrebu kupovati Windows operativni sistem", rekao je Rosoff.

Reorganizacija Microsofta obuhvatit će spajanje sedam poslovnih jedinica u tri odjela, kako bi se izvršnim dužnosnicima omogućilo da donose više odluka bez uključivanja i top menadžera. Bivši izvršni dužnosnik kompanije Kai-Fu Lee izjavio je nedavno da je otišao u Google dijelom i zbog toga jer birokracija u Microsoftu ograničava donošenje odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: