30 novih radnih mjesta
0

Merkur otvorio novi tržni centar u Fojnici

Sarajevo-x.com
Merkur d.d. Sarajevo otvorio je u Fojnici novi tržni centar na ukupnoj površini od 2.000 m², koji nudi bogatu ponudu artikala od čak 15.000, gdje je uposleno oko 30 novih radnika.

"Merkur je uprkos problemima i teškoj ekonomskoj krizi nastavio svoj investicioni ciklus i nova zapošljavanja. Osim ovoga centra u Fojnici, do kraja godine planiramo otvoriti TC u Vogošći, Livnu i Bosanskoj Krupi, što će predstavljati dodatnih 12.000 m² modernog prodajnog prostora“, istakao je Džemaludin Peljto, direktor Merkura.

Cijela investicija prelazi pet miliona KM, a tokom izgradnje korišteni su najnoviji materijali i tehnologija.

Velika ponuda svježeg voća i povrća, svježeg mesa, mliječnih proizvoda i raznovrsnog asortimana, pekarskih proizvoda koji su sviježe pečeni u mini pekari, te široka paleta proizvoda za kućanstvo, zadovoljiti će sve potrebe kupaca. Merkur je zaposlio oko 30 radnika, a radno vrijeme objekta je od ponedjeljka do subote od 7 do 22 sata, dok će nedjeljom radno vrijeme biti skraćeno.

Otvorenje su uveličali mnogobrojni građani koji su uživali u višesatnom programu. Nastupalo je Kulturno umjetničko društvo "1001 noć" iz Fojnice, "Fifi i cvjetno društvo". Degustacije, roštiljada, poklon paketi, mnogobrojna iznenađenja obilježili su otvaranje Merkurovog TC u Fojnici.

"Jako lijepo, moram priznati da je sve izvanredno urađeno i da je grad Fojnica, čekao da se otvori nešto ovoga tipa. Merkur je odlično uradio svoj dio posla u vezi otvaranja, posebno nas je obradovalo što smo imali prilike uživati u nastupu KUD "1001 noć", a ni poklon paket nije izostao", rekao je kupac Muhamed.