biznis
0

Mercator obradovao dječicu Doma Bjelave

Sarajevo-x.com
Danas su predstavnici Mercatora uručili vrijednu robnu donaciju javnoj ustanovi „Dječijem domu Bjelave“ u Sarajevu. Ova donacija je uručena kako bi se podržao rad ove javne ustanove i omogućilo poboljšanje kvaliteta života štićenika doma.

Robna donacija je uključila nove madrace za dječije krevete, proizvode iz asortimana Lumpi i još mnogo sitnica koje su mališanima ispred Mercatora uručili gosp. Robert Kotnik, prokurist za trženje i prodaju i gđa. Indira Hodžić, direktor marketinga Mercator BH. Uručenju donacije bio je prisutan gospodin Amir Zelić, direktor Dječijeg doma Bjelave koji je ovom prilikom izjavio:

„Želim da se zahvalim svim donatorima među kojima je i Mercator. Pomoć nam je bila potrebna i prije tragedije, ali su nam donacije sada pogotovo potrebne, najviše dječija garderoba i igračke i dušeci. Mi smo sa Mercatorom i ranije imali saradnju kroz novačane donacije i donacije u robi. Žao nam je što je povod ove donacije bila tragedija, ali to je viša sila i želim da se zahvalim dobrim ljudima iz Mercatora koji misle na nas.“

Gosp. Robert Kotnik, prokurist za trženje i prodaju Mercator BH, istakao je da je donacija koja je danas uručena znak suosjećanja zbog nedavne tragedije koja se desila i mali pokušaj da se pomogne, izjavio je: „Naš osnovni zadatak između ostalog je i biti aktivnim članom lokalne zajednice, dio ostvarenih prihoda vraćati lokalnoj zajednici kroz donacije, sponzorstva, tako je i ova donacija izraz naših nastojanja kojim želimo pomoći napore ove javne ustanove u zaštiti djece i stvaranju uslova za normalan razvoj, obrazovanje i uključivanje u zajednicu.“

Dječiji Dom "Bjelave" je ustanova posvećena povremenom zbrinjavanju djece bez roditeljskog staranja, od rođenja do osamostaljenja, koja se nađu u stanju socijalne potrebe. Dužina boravka djece u Domu zavisi od potrebe za ovim vidom zaštite. Da zajednica prati i cijeni rad ovog Doma pokazatelji su brojna priznanja od kojih se mogu istankuti: Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva, Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom općine Centar kao i priznanje Internacionalni humanistički kolektiv 2005. godine kojeg dodjeljuje Liga humanista.

Mercator se odlučio na ovaj korak uzimajući u obzir da je nedostatak roditeljske pažnje i ljubavi teško nadomjestiv ali da bi djeca imala što zdravije i bezbrižnije djetinstvo, ljudi dobre volje i kompanija poput Mercatora malim djelima mogu uveliko doprinijeti njihovoj sreći i bezbjednom putu ka samostalnosti. Glavno usmjerenje Mercatora jeste da osim poslovnih planova ostvaruje i društveno korisne planove, te da donatorskim sredstvima gradi i njeguje međuljudske odnose i na taj način razvija i jača aktivnosti od lokalnog i nacionalnog značaja na različitim područjima društvenog života.