{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehmedić i Šarić posjetili "Sarabon"

F
10.3.2009. u 15:41
0
1
Mehmedić i Šarić posjetili "Sarabon"
0
Mehmedić i Šarić posjetili "Sarabon"
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić i ministar privrede KS-a Abid Šarić susreli su se danas u krugu fabrike "Sarabon" s radnicima i stečajnim upraviteljem ove firme.
Stečajni postupak sarajevske fabrike "Sarabon" pokrenut je prije dvije godine. U tom periodu fabrika nije našla svoga kupca, nakon što je prije toga zbog nepoštivanja kupoprodajnog ugovora poništena privatizacija firme.

Radnici, putem Odbora povjerilaca nisu krili nezadovoljstvo što još nije okončana prodaja i izvršeno namirenje dogovanja prema svim povjeriocima, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Novi postupak prodaje "Sarabona" putem licitacije zakazan je za 8. april, gdje će potencijalnim kupcima biti ponuđena sva nepokretna imovina "Sarabona", u prvom redu 24.000 m2 zemljišta na atraktivnoj lokaciji sarajevske općine llidža, na Stupu.

Premijer Mehmedić i ministar Šarić su upoznati o svim aktivnostima koji se poduzimaju oko provođenja stečajnog postupka i već gotovo okončane prodaje pokretne imovine ove sarajevske fabrike slatkiša.

Današnji promet 199.449 KM

10.03.2009. u 15:57

SASX-10 konačno u plusu

10.03.2009. u 14:28
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: