Novi Travnik
0

Međunarodni sajam poljoprivrede organske proizvodnje

FENA
U Novom Travniku će se 27. i 28. juna održavati Drugi međunarodni sajam poljoprivrede organske proizvodnje i eko turizma na kojem će pored izlagača iz BiH sudjelovati oko deset izlagača iz Republike Hrvatske.

Kako najavljuju organizatori, ceremoniji otvorenja Sajma, uz predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti Srednjobosanske županije i općina nazočit će i predstavnici Federacije BiH predvođeni premijerom Nedžadom Brankovićem.

U cilju što kvalitetnije prezentacije Novog Travnika i Srednjobosanske županije te organiziranja visokokvalitetnog sajma formiran je organizacijski odbor Sajma koji je prije par mjeseci krenuo s pripremnim aktivnostima te animirao brojne poljoprivredne proizvođači da se prijave za sudjelovanje na Sajmu.

Sajam, koji će brojnim proizvođačima maline iz SBŽ-a pružiti mogućnost prezentacije ostvarenih proizvodnih rezultata, osim izložbenog imat će i natjecateljski karakter, a vrijedne nagrade, u kategoriji najkvalitetnija malina osigurat će organizatori i sponzori. Stručni žiri sajma također će izabrati najveću malinu za što će njezin proizvođač dobiti 100KM.

Organizator sajma je Asocijacija organskih proizvođača, ljekovitog bilja i jagodičastog voća Srednjobosanske županije i Općina Novi Travnik, koja je ujedno i generalni pokrovitelj.

Generalni sponzor Sajma je Ministarstvo šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede te županije, a u sponzorstvo se uključilo niz poduzeća iz Novog Travnika, Sarajeva i dr.