Doboj
0

Međunarodni festival turizma "FESTtour 2008"

FENA
Na srednjovjekovnoj tvrđavi "Gradina" u Doboju danas je otvoren Drugi međunarodni festival turizma "FESTtour 2008" na kojem u narednih pet dana učestvuje oko 600 subjekata sa oko 2.500 učesnika.

Ovu turističku manifestaciju otvorio je načelnik dobojske općine Obren Petrović, koji je istaknuo da je "FESTtour 2008" na jednom mjestu okupio veći broj turističkih i ostalih subjekata opredijeljenih za značajniji promotivni turistički iskorak BiH prema domaćim i stranim turističkim destinacijama.

Prema riječima autora TV-projekta "Turizam plus" Zlatka Prlende, Međunarodni festival turizma u Doboju uvršten je među deset turističkih manifestacija koje se održavaju pod zajedničkim sloganom promotivne kampanje "Osmjeh za BiH".

Za pet festivalskih dana predviđeni su manifestacioni i stručni susreti turističkih radnika i organizacija, hotelijera i ostalih ugostiteljskih subjekata, te više izložbi i predstavljanja prirodnih i kulturoloških ljepota BiH, domaće kuhinje i tradicionalnih kulturno-zabavnih sadržaja.