Fojnica
0

Međunarodna ljetna škola o obnovljivim izvorima energije

FENA
Regionalni centar za edukaciju i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Evropu (REIC) organizuje četvrtu međunarodnu ljetnu školu o temi "Održivi razvoj i obnovljivi izvori energije u jugoistočnoj Evropi" od 25. do 30. augusta u Fojnici.

Ljetna škola tematski pokriva obnovljive izvore energije i njihovu ulogu u postizanju održivog razvoja i u smanjenju klimatskih promjena, a posebno će biti razmatrani okolinski i društveni aspekti korištenja obnovljive energije.

Cilj ljetne škole je produbljivanje sektorskih znanja kroz multidisciplinarni pristup koji daje inovativne metode na prevazilaženju barijera za korištenje obnovljive energije u jugoistočnoj Evropi.

Ljetna škola je namijenjana onima koji se bave obnovljivom energijom s bilo kog aspekta, a učesnici su iz BiH, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Predavači će biti vodeći eksperti iz oblasti obnovljive energije i klimatskih promjena s univerziteta, iz državnih organa i nevladinih organizacija iz ovog područja.

Ljetnu školu finansiraju REIC i Centralnoevropska inicijativa (CEI).