{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna ljetna škola o obnovljivim izvorima energije

F
12.8.2008. u 12:36
0
0
Međunarodna ljetna škola o obnovljivim izvorima energije
0
Međunarodna ljetna škola o obnovljivim izvorima energije
Regionalni centar za edukaciju i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Evropu (REIC) organizuje četvrtu međunarodnu ljetnu školu o temi "Održivi razvoj i obnovljivi izvori energije u jugoistočnoj Evropi" od 25. do 30. augusta u Fojnici.
Ljetna škola tematski pokriva obnovljive izvore energije i njihovu ulogu u postizanju održivog razvoja i u smanjenju klimatskih promjena, a posebno će biti razmatrani okolinski i društveni aspekti korištenja obnovljive energije.

Cilj ljetne škole je produbljivanje sektorskih znanja kroz multidisciplinarni pristup koji daje inovativne metode na prevazilaženju barijera za korištenje obnovljive energije u jugoistočnoj Evropi.

Ljetna škola je namijenjana onima koji se bave obnovljivom energijom s bilo kog aspekta, a učesnici su iz BiH, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Predavači će biti vodeći eksperti iz oblasti obnovljive energije i klimatskih promjena s univerziteta, iz državnih organa i nevladinih organizacija iz ovog područja.

Ljetnu školu finansiraju REIC i Centralnoevropska inicijativa (CEI).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: